Psalmul 118:24

Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne veselim în ea!
Psalmul 118:24

Saturday 15 September 2018

M-am întors, deși n-aș fi vrut...

          N-am reușit, după cum s-a putut vedea, să postez cu regularitate deși îmi propusesem.
Seara eram prea obosită sau n-aveam chef, după caz. Am o grămadă de poze frumoase, am și povești, unele frumoase, una chiar neplăcută iar pe multe cred că le-am uitat deja. Mi-am zis de multe ori în gând: „să țin minte asta” sau „să nu uit întâmplarea asta” dar, desigur, n-am notat nimic niciunde.
A fost un concediu lung dar nici după atâtea zile (vreo 22) nu m-am întors bucuroasă, sincer. Nici măcar de dragul lui Ghiocel, pentru că el e bine-merci la mama. S-a împrietenit cu perușii ei și și-au făcut gașcă. Cred că e mai fericit acolo, cu ai lui, decât aici, doar cu oameni.
Dacă aș putea aș hoinării toată viața, din loc în loc. Sunt atâtea locuri și lucruri de văzut, atâția oameni de întâlnit! Lumea e lungă și largă și e păcat să o reduci doar la câțiva kilometrii pătrați. Dar n-avem ce face, nu? Ne-am cam legat de ziduri, de proprietăți, de lucruri, de obiceiuri, zeci de tabieturi. Aș vrea ca lucrurile să stea altfel pe lumea asta.
Nu m-ar deranja să nu am o adresă sau vecini stabili. Nu m-ar deranja să fiu o pasăre.
Ahh, și dacă, poate, n-am făcut mari descoperiri despre lume și viață în concediul ăsta, am aflat, totuși, un răspuns la o întrebare arzătoare, nu atât pentru mine cât pentru ceilalți: de ce merg la facultate la vârsta mea? Răspunsul e simplu: ca să am reducere la intrarea în muzee, castele, peșteri și alte de-astea! Da, oameni buni, se merită! Reducerile sunt mari! Imaginați-vă ce amuzant era la casierie:„ Două bilete, vă rog: un pensionar și o studentă.”


Nu, tenișii nu sunt de firmă, sunt cu patruj' de lei. De diferență, însă, am mai plătit o noapte de cazare! 🤗
Vă pup,
Ella

10 comments :

  1. :), eu ieri seara am iesit in oras de la 19-23.Era plin si animat, exista viata si dupa ora 20si nu doar la mall.
    Iar despre a fi studenta...eu as fi fost bogata sau as fi avut masina visurilor mele daca nu incepeam atatea. Eu le spun ca-mi place sa invat si gata, ceea ce din pacate nu mai este adevarat:). N am stiut de reduceri, am sa mi vizez carnetul:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Folosește carnetul cu încredere, reducerile sunt chiar mari! :))
      Anca, după ce am fost în Palas Mall, în Iași, mall-urile de pe aici mi se par niște supermarketuri puțin mai mari! :)) Dar ce trafic!
      Deci, cel mai apropiat mall de mine e la vreo 60 de km distanță iar aici, după 9-10 seara, străzile sunt aproape goale. Poate în miez de vară a fost puțin altfel. ☹️

      Delete
  2. diferenta este mai importanta... si eu aleg la fel!
    m-ai amuzat cu reducerile :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mă gândisem că ar fi amuzant să scriu cu markerul în spate, pe marginea de la talpă, „No Star”. :))
      Dar am avut noroc, totuși, că s-au abținut frații chinezi și nu au scris nimic în limba lor maternă în loc de „All Star”.

      Delete
  3. Plăcută revenire ! Cred că şi mai plăcut a fost în vacanță !
    Îți doresc să-ți îndeplinești cât mai multe din visuri !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc! 😘 La fel îti doresc, plus multă putere de muncă! ❤

      Delete
  4. Tenisii par a fi Conversi originali :).

    ReplyDelete