Psalmul 118:24

Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne veselim în ea!
Psalmul 118:24

Sunday 19 January 2020

Philodendron

Încă o postare scurtă! Scrisă pe tel. 😳
Pe mine Philodendronul mă duce cu gândul la copilărie, la Ceaușescu și perioada "aia".
Nu e așa că multă lume avea planta asta în apartament? Sau o fi fost așa numai în partea mea de țară? Și parcă era o întrecere tacită între posesori: a cui philodendron e mai mare? Unchiul meu avea unul care ii ocupa un sfert dintr-o sufragerie mare! Era, practic, o pădure întreagă! Era mândria lui!
Ei bine, unde am vrut eu să ajung... Vreau să anunț iubitorii că Philodendronul, se pare, e din nou la modă! L-am văzut la vânzare în mai multe hypermarketuri. In unele avea alt nume sau poate era altceva asemănător sau... nu știu!

😘❤

6 comments :

  1. Noi nu aveam, dar altii da.

    ReplyDelete
  2. Da, da și tata avea!Iubea plantele de apartament și avea mâna bună la ele, cred ca simțeau ca el ținea la ele! Încă mai are mama planta asta,ii ditamai, o tine pe casa scării.E o planta care îmi aduce aminte de multe scene din copilărie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaa, ai dreptate, și pe atunci erau oameni care o țineau pe scara blocului!

      Delete
  3. Noi nu aveam, dar...au inceput sa mi placa si mie plantele verzi (pana acum aveam numai din acelea care infloresc:). Asta parca nu-mi place, dar cine stie inc ativa ani? Love, Anca

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se găsesc acum de cumpărat tot felul de plante verzi, care mai de care mai interesante. Despre unele se zice că purifică aerul din casă.
      Te imbrățișez!

      Delete