Psalmul 118:24

Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne veselim în ea!
Psalmul 118:24

Thursday, 14 April 2011

A little bit of blue- part 2

 In sfârsit am terminat!
Asa cum am scris in postarea anterioara, schita e pentru un pulover cu umar raglan dar eu am preferat sa-l fac in cele din urma cu umar cazut . Voi scrie si "reteta" mai jos. "Reteta" este pentru raglan. Dar mai intâi pozele:

acryl


Pulover barbatesc cu umar raglan (marimea aprox 42)


SPATELE

-Incep cu 178 oc si lucrez 45 randuri model patent 1x1(1 ochi fata, 1 ochi dos), TD1 (Tension Dial, habar n-am cum ii spune in romana, dar e chestia aia rotunda de pe sanie numerotata de la 0 la 10)
-Dupa cele 45R de patent transfer ochiurile de pe ribber pe fontura de sus, pun contorul pe 0, schimb TD la 3 si lucrez 188R.
-La R 188 fac rascroiala manecii, adica raglanul. Incep prin a incheia bilateral cate 9 ochiuri, apoi la 4 randuri scad bilateral de trei ori cate 1 oc, apoi la 3 randuri scad de 46 de ori cate 1 ochi bilateral.
-Continui pana la R 328 si 70 ochiuri ramase. Acolo fac rascroiala gatului continuand in acelasi timp raglanul.
-Rascroiala gatului:  48 de ochiuri centrale le transfer pe waste yarn ( iarasi nu stiu pe romaneste, pentru ca doamna de la care am invatat explica in engleza, dar incerc sa explic. Deci, e un alt fir decat cel propriu-zis cu care faci puloverul si firul asta il folosesti sa pui un anumit numar de ochiuri "on hold". Aiurea explicatie dar sper totusi sa se inteleaga ceva).
-In laterale raman cate 65 de ochiuri.(65 umar stang, 65 umar dreapt). 
-Fac mai intai partea dreapta, la marginea dinspre gat scad la fiecare rand de 5 ori cate 1 ochi, iar la partea dinspre brat continui raglanul.
-La randul 340 inchei.
-Partea stanga o lucrez simetric.

FATA:

Se lucreaza ca si spatele doar ca pentru slitul de la gat la randul 216 inchei 10 ochiuri din centru (raman cate 84 oc in fiecare parte).
Partea dreapta: lucrez  84R drept in partea dinspre centrul fetei continuand raglanul. Transfer pe waste yarn 13 oc dinspre centrul fetei pentru pentru rascroiala gatului.
Scad la fiecare rand in partea rascroielii gatului de 11x1 ochi, continui raglanul. Inchei la R 340

Maneca:

-Incep cu 92 oc, lucrez 38 oc patent 1x1, TD 1
-transfer toate ochiurile de pe riber pe knitter, pun contorul pe 0 si lucrez jerse inmultind la 5R de 11x1 oc si la 6R de 33x1 oc
Lucrez drept pana la R 258 si inchei.


Banda de la gat: fie scot din rascroiala gatului 136 oc si apoi transfer jumatate pe ribber si lucrez patent 1x1 cca 32R, TD1 fie o lucrez separat si o cos dupaia. Eu prefer varianta 2.
Benzile verticale pentru nasturi si butoniere: eu le-am lucrat manual pentru ca am vrut punct lenes (garter stitch). Butoniere n-am facut pentru ca am cusut capse patent.
Gata!

Dumnezeu sa va puna pace in suflet si sa va dea spor la lucru!
ella


No comments :

Post a Comment