Psalmul 118:24

Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne veselim în ea!
Psalmul 118:24

Friday 20 February 2015

Fustă în cloş

Surpiză!
De data asta nu e ceva croşetat sau tricotat, e ceva croit şi cusut.
Mânecile lui D sunt în standby pentru că mi s-a stricat - din nou! - maşina. Între timp a fost şi reparată cred, nu ştiu sigur pentru că n-am avut curaj, chef, şi nici stomacul nu mă ţine s-o încerc. Să mai aştepte!
De mult mă tot bătea gândul să mă reapuc, măcar de dragul schimbării, de croitorit.
Prin '96 am făcut un curs de croitorie. Alex a mea avea 2 anişori, aşa că şi de dragul de a învăţa ceva nou dar şi din nevoia de a socializa mai mult, m-am înscris la cursul ăsta. Încă mai am caietul cu ceva notiţe, un caiet mecanic, jumătate caiet de bucate, jumătate caiet de croitorie. Jumătatea cu reţete e praf. Cealaltă jumătate arată mai bine, pentru că n-a fost folosită prea mult...
Am început cu ceva simplu: o fustă în cloş.
Ca să fiu sinceră, pe lângă faptul că am avut chef să lucrez ceva, am făcut fusta asta şi din dorinţa de a o impresiona pe fie-mea cu talentele mele de croitoreasă. :))
Eeee, am reuşit, zic eu, pentru că deja mi-a dat comandă de o rochiţă, şi m-a întrebat: "Mami, dacă văd materiale faine prin Cluj, pot să-mi cumpăr şi să-ţi trimit?".
Şi-acum nu pot decât să spun că "cine n-are de lucru, îşi face...".



Nu ştiu ce fel de material este, pentru că-l  am de mult. Oricum, e ceva mai grosuţ, satinat oarecum, cred... Pe scurt: habar n-am.
I-am făcut şi căptuşeală, ca să nu se lipească de ciorapi.


Sper să vă placă. 
Weekend fain vă doresc!
ella

5 comments :

  1. wow! cred ca mi-ai transmis telepatic, caci ma bate si pe mine gandul sa-mi fac o cloasa din asta de ceva vreme. n-o sa iasa asa de faina ca a ta, ca n-am material asa batos, dar macar sper sa-mi iasa ceva purtabil.
    felicitati, posesoare de maini de aur ce esti!

    ReplyDelete
  2. Mulţam fain, Cristina! Abia aştept să o văd şi pe a ta. Aş face una şi pentru mine, dar nu ştiu dacă cloşul mă avantajează.
    Am aşa o poftă de croitorit zilele astea! :)

    ReplyDelete
  3. E super-faina fustita!!!! Creeeed caaaa... mi-ai făcut pofta de cusut fetite! Cel mai tare mi-e frica de croit hăinuțe, dar cred ca o sa încep cu fustițe drepte, pentru fetite cochete ☺
    Acum dacă ți-ai făcut de lucru eu îți doresc sa ai inspirație, foarfeca ascuțită și multa răbdare ☺!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pofta de cusut fustite, nu fetite :)

      Delete
    2. Ma bucur ca-ti place, Ina!
      M-a luat valul intr-un magazin de tesaturi, si mi-am mai cumparat vreo 3 feluri de material, plus altele pe care le aveam de mult si din care nu m-am incumetat sa fac nimic, si-acum m-am hotarat sa dau iama in ele. Ori le fac praf ori iese ceva. Din doua, una! :))
      Spor si tie!

      Delete