Psalmul 118:24

Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne veselim în ea!
Psalmul 118:24

Saturday 19 March 2011

"Pulover bărbaţi" sau "Fair Isle mă omoară"

      Mi-am dorit sa tricotez un pulover a cărui parte din faţă să fie în totalitate lucrată în fair isle. Până acum nu m-am încumetat la aşa ceva, am tricotat doar partial pe partea din faţă a vestelor cate o "fâşie" de fair isle. De la dublu jacard mi-am luat gândul acum vreo 3 luni când după o zi întreagă de încercări am sfârşind plângând de ciudă lângă maşina de tricotat. Acum mă amuză întâmplarea dar tot nu am încă curajul să încerc din nou. Deci, revenind la fair isle si proiectul meu: NU, nu am reusit sa fac ce mi-am propus. După câteva rapoarte de înălţime ale modelului repetate cu succes, după cateva minute de falsă şi trecătoare fericire (exagerez... :D) lucrurile au început să o ia razna. Nici nu mai ştiu exact ce s-a întâmplat. Mi s-a blocat puţin sania din cauza firului, am rezolvat problema, am dar row counterul cu un rând în urmă, am dat şi la computeraşul ăla modelul cu un rând inapoi dar degeaba, nici cum nu mi-a continuat modelul. Adică la continuat dar decalat. Nu-mi mai veneau romburile vârf în vârf. Am improvizat şi până la urmă a ieşit ceva, dar pe viitor chiar nu ştiu cum să remediez o astfel de problemă. Improvizez din nou?


Deci, partea aceea bleu nu era in schemă. Am făcut-o ca să mă scot cumva, iar mai sus am făcut doar jumate de raport ca să pot trece din nou la  bleumarin. Sucită treabă! :))




Produsul finit...

4 comments :

  1. ceau, alin clamba sunt, am dat peste blogul tau si am fost impresionat de talentul tau! am si eu un blog mai amarnicit, de cateva luni, si te-am adaugat in blogroll ca sa mai intru sa-ti mai vad cand creatiile :) spor la treaba in continuare :)

    ReplyDelete
  2. Ceau, Alin! Merci fain! E primul meu blog si imi cam prind urechile pe aici ;)
    Ti-am vizitat si eu blogul si imi place mult.
    Gbu! :)

    ReplyDelete
  3. cum sa-ti prinzi urechile, ca deja te descurci! daca te pot ajuta cu ceva, poti apela linistita, in caz ca stiu, cu tot dragu. spor la bloggerit si la crosetat mai ales :)

    ReplyDelete