Psalmul 118:24

Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne veselim în ea!
Psalmul 118:24

Wednesday 15 July 2015

Somnoroase păsărele

Seria "păsărelelor somnoroase" continuă.
Am refăcut deja de câteva ori păturica "Somnoroase păsărele" şi încă nu m-am plictisit, aşa că dacă doriţi, dacă poftiţi... ;)

Daaaar, nu de plictiseală, ci de dragul varietăţii, a apărut şi o nouă variantă a păturicii.
Am făcut o adevărată pasiune pentru frunze croşetate - pentru flori aveam deja una, veche de vreo 5 ani. Păi şi frunzele nu trebuie puse pe ceva? Păi ba da! Pe o păturică.

 
 
Şi, bine-nţeles, păsărelele mele somnoroase:

 


 
Marea bucurie legată de această păturică este că am vândut-o imediat ce am postat-o.
M-am bucurat foarte, foarte mult, pentru că a fost ca o confirmare a faptului că "mi-a ieşit", cum se zice. 
E tricotată din bumbac, decorată cu aplicaţii lucrate manual, danteluţa croşetată ce o împrejmuieşte este de asemenea lucrată manual. Are la colţuri fundiţe din satin.
E foarte, foarte moale, foarte uşoară.
Am pregătit deja floricelele pentru alte păturici, alte culori, ca să fie surpriză, dar a trebuit să pun deocamdată totul pe pauză că a intervenit altă "lucrare".
Aici nişte poze cu altă "Somnoroasă Păsărică":

 
Dacă doriţi să le comandaţi, nu ezitaţi să mă contactaţi. Găsiţi în pagina Contact toate informaţiile necesare.

Acum ceva off topic.
M-am hotărât să renunţ la zahăr. Nu cred că pot în proporţie de 100%, dar măcar să-l reduc cât de mult se poate. Am citit multe, am vizionat filmuleţe, nimic de bine despre zahăr.  
Ca o coincidenţă (nimic nu e întâmplător) stând la poveşti cu o cunoştinţă, despre una, despre alta, am ajuns la subiectul "zahăr", şi mi-a spus că îşi îndulceşte cafeaua, ceaiul, ce-o fi, cu "dulce de ştevie". Sincer, până atunci nu auzisem niciodată despre îndulcitorul ăsta, care e 100% natural.
Sună a reclamă, dar nu-i! :))
Sunt doar foarte încântată pentru că astăzi mi-am cumpărat şi chiar e grozav. Cu 3 picături mi-am îndulcit o cănoaie de ceai, şi parcă era puţin prea dulce. Se găseşte sub formă de pudră, picături, pliculeţe.
Ce mă încântă? Citiţi aici:
"Hyper Stevia rebaudiana este un indulcitor natural, noncaloric, destinat inlocuirii zaharului rafinat, zaharinei si altor tipuri de indulcitori.
 Mod de administrare:
Sub forma de picaturi in ceai, cafea, alte lichide sau in produse de cofetarie si patiserie, dupa gust. Contraindicatii:
Nu are contraindicatii!"

Poate că voi ştiaţi deja despre îndulcitorul ăsta, poate nu. De-asta m-am gândit să scriu, poate mai sunt şi alţii ca mine, în urmă cu ştirile, şi poate mai foloseşte cuiva. 

Vă pup!!!








10 comments :

  1. Buna dimineata Ella!! E chiar mai minunata paturica aceasta cu frunzulitele ei si cu pasaricile somnoroase :D, decat cele de dinainte!! Dar si paturica mea, care nu mai e a mea, caci a ajuns la pasarica ei somnoroasa, a avut mare succes!! A fost deosebita, in cadrul botezului!! Multumesc! Anca S :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeei, ia te uite cine a venit în vizită la mine! Ma bucur "sa te vad", Anca!
      Să ştii că tot cea albă, cum ai avut tu de acum n-o mai ai, e în topul cererilor. ;)
      Mă bucur mult că a avut succes.
      Eu îţi mulţumesc!
      Salută gaşca din partea mea! :-)

      Delete
  2. te felicit pentru succesul paturicii! toate-s foarte faine si profi, asa ..
    cat despre stevie, auzisem de ea, dar nu am bagat-o in seama inca. de unde se cumpara?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se cumpără de la magazinele astea cu chestii naturiste, gen Plafar. Se găseşte sub mai multe forme. Eu acum am luat picături. Data viitoare o să încerc sub formă solidă că am citit că e şi mai dulce.
      Ceaiul îl îndulceşte fără probleme şi are gust bun. În cafea cred că n-am pus suficient dimineaţă. :)

      Delete
  3. Ce de-a mai schimbarile pe aici!!! Asa e cand lipsesti prea mult, lucrurile evolueaza si te iau prin surprindere. Imi place ce vad aici, si frunzulitele si pasarelele sunt maxim de delicate, o placere sa le privesti!
    Spor la treaba, draga Ela! Sau poate trebuia sa zic concediu placut? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei, hei, hei, lume nouă!
      M-a alarmat puţin absenţa ta, dar aşa-s eu mai speriecioasă, n-ai ce-mi face. :D
      Noţiunea de concediu îmi devine, pe an ce trece, tot mai străină. Totuşi, încă trag nădejde. Poate măcar câteva zile.
      Te pup şi mă bucur că te-ai întors!

      Delete
  4. Pfuau,ce-mi place imaginea cu spicele,pacat ca vara asta numai vara nu e.Aici oricum nu prea e de fel(o luna si un pic).
    Stiu de stevia(cu s de la soare),este unul din indulcitorii buni.O sa caut in documente ,iti trimit pe mail.
    Zaharul nu e bun si nu stiu altii cum sunt ,dar eu fara dulciuri(+ cafea) is moarta.Noroc ca in general reduc cantitatea de zahar dintr-o reteta.Mai folosesc zahar brun, miere de papadie ori sirop de brad, mai fac si aluaturi fara zahar, mai dietetice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ar face bine să fie vară şi acolo, la tine, pentru că eu lucrez o rochiţă pentru o fetiţă de-acolo, aşa că... vezi cum faci, dă nişte telefoane! :))
      Şi eu sunt topită după prăjituri şi cafea, se ştie, dar acum trebuie să fac nişte modificări pentru că mi-au dat nişte analize cu virgulă. Ups!

      Delete
  5. Ella, felicitari! Sunt minunate paturicile. Cand vad ce minunatii faci, asa mi se face dor si mie sa tricotez sau crosetez. Iar eu sunt prinsa in tiparul de sutien :( Pana nu-l termin nu am voie la alte delectari manuale. Asa ca imi scald ochii la frumusetile pe care le faci tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumesc frumos, dragă Ana!
      Stai să vezi: mi-am mai luat o maşină. :)) E la mâna a doua şi e un Brothăcel, aşa cum mi-am dorit, dar e cu cartele şi trebuie să învăţ să o folosesc, că habar n-am. Am văzut eu mai de mult nişte postări pe blogul tău despre cartele şi alte treburi, şi-acum trebuie să le caut să le studiez. Aşa că, mulţumesc în avans, Ana! Te pup!

      Delete