Psalmul 118:24

Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne veselim în ea!
Psalmul 118:24

Thursday 23 February 2017

Colier crosetat din margele toho- 2

Hello!
Până la urmă nu am făcut modelul la care mă hotărâsem și pe care vi l-am arătat în postarea trecută, pentru că am rămas cu prea puține mărgeluțe crem. Mi-am făcut alt model, încercând să combin într-un mod fericit culorile pe care le am.
Dacă vă întrebați ce s-a întâmplat cu primul colier, vă răspund cu bucurie: s-a întâmplat că l-am terminat, dar acum am alte dileme: ce sistem de închidere să folosesc? ce căpăcele? cum le prind? ce culori? ce material? Muuult prea multe întrebări pentru biata mea tărtăcuță care e prea fericită de noua găselniță, croșetatul cu mărgele, și refuză să se streseze, pentru moment, cu așa întrebări complicate.
Să curgă pozele, zic! Toate trei! 😜

 

 

 

Citisem eu că în 20g de mărgele intră cca 850 de bucăți, așa că am cumpărat câte 20 de grame, pentru că mi se păreau enooorm de multe opt sute și ceva, dar nu e chiar așa. La colierul din poze, care o să aibă undeva la 40cm, încă nu știu sigur, am folosit toată punguța de mărgeluțe gri/movuriu, adică 20g, și dacă ar fi să mai am nevoie de vreo mărgică, nu mai am. Deci pe viitor cred că o să cumpăr cel puțin câte 30g.

Știți ce mi-aș dori? Mi-aș dori să am mărgeluțe în tooooate culorile frumoase din lume și să fiu într-un loc unde timpul nu contează, nu e important sau pur și simplu nu există. Unde să fie timp berechet pentru toate, fără stres, fără presiune, fără grabă. Unde să fie timp să lucrezi, să te odihnești și să te bucuri, tooooaaateee pe săturate. În concluzie, zilele astea îmi doresc: timp & mărgele. 😉

Vă pup!

P.S. M-ați ajuta dacă mi-ați oferi sugestii/informații legate de prețul acestor coliere. Cred că aș încerca direct pe Etsy. Habar n-am.

10 comments :

  1. Superb ☺
    Etsy sau Breslo pt pret , zic eu 😉
    Spor in toate

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc frumos!
      Africa?! Uau!-tocmai am dat o raita pe blogul tau :)
      Da, Etsy sau Breslo. Cum e de asteptat, pe Etsy preturile sunt mai bune dar și oferta e foarte mare. Pe Breslo sunt putine coliere din acestea sau nu le-oi fi gasit eu pe toate, si singura persoana care indrazneste sa ceara un pret decent (in raport cu munca depusa), explica la fiecare colier cata munca necesita reaizarea lui si cate mii de margele sunt prinse acolo. Bine ca pe Breslo nu se pot lasa comentarii la poze/produse, ca s-ar trezi vreo madamă, paralelă cu lucrul de mana, sa comenteze ca e scump. Decât să le dau moca, doar că îmi place să le fac, mai bine desfac și refac până mă plictisesc sau până se uzează mărgelele. :))
      Spor și ție! :)

      Delete
  2. Wow! 800 de margelute, pentru mine e ceva extraordinar! Imi plac mult de tot culorile folosite la acest colier. Ca pret nu stiu ce sa-ti recomand, poate doar sa cauti articole asemanatoare pe etsy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc frumos, Valentina!
      Colierul acesta are 1440 de margelute, iar primul 2160, ca e mai gros. :D
      Pe Etsy sunt foarte multe, dar nu cred că prețurile de pe Etsy sunt valabile la noi. Nu stiu.
      Te pup!

      Delete
  3. Buna Ella, te urmaresc de mult timp, dar am fost o cititoare tacuta pana acum. Imi place foarte mult ce iese din mainile tale fie ca sunt lucrusoare tricotate, crosetate sau mai nou facute din margele. Iti urmaresc si povestile care nu au legatura cu lucrul de mana si te felicit pentru notele pe care le-ai luat in semestrul I. Mult succes in continuare! P.S. Colierul e minunat, sper sa gasesti si persoanele care apreciaza lucrul de mana la adevarata lui valoare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc frumos, Dana! Multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru faptul ca-mi oferi, indirect, din timpul tau. Ma bucur ca ne-am intalnit!

      Delete
  4. wow! foarte frumos ceea ce faci tu, si nu doar aceste coliere de acum ci si tricoturile si croseturile de mai inainte. Toate, totul, este extraordinar. De media mare pe semestrul 1 nu mai zic altceva decat Felicitari! Dar cate margele sunt intr-un rand? Ma refer, 5 sau 6 sau 7 sau cate? Si grosimea colierului cat e? E ca un creion sau cat alt obiect? Si ce program folosesti pentru a crea modelul? Si cum arata un pachetel sau pliculet sau cutiuta in care ai gasit de cumparat aceste margele toho? Si parca ele sunt mai mult cilindrice decat toroidale... Si... si... am atatea intrebari... imi plac colierele astea dar nu toate modelele. Cele care dau senzatia de sarpe mie nu imi plac deloc. Si insiri de la bun inceput toate margelele? Sau mai adaugi ata din cand in cand? Si ce numar este croseta? Si ata, ata cat este? De care? Ca vad in poza ghemul dar tot nu stiu sigur detaliile despre ata. Of, e o pasiune atat de frumoasa... Nu stiu nimic despre preturi doar ce am vazut pe net la vanzari online. Succes la vanzari, spor la lucru! Mia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello, Mia!
      Mulțumesc frumos! Mă bucur că-ți plac lucrurile meșterite de mine.
      Încerc să răspund la cât mai multe întrebări. Le iau în ordine:
      - în colierul acesta sunt 8 mărgele într-un rând iar în cel mai gros, 12. Marimea margelelor e 8/0;
      -Colierul acesta, mov, are cca 1 cm diametru, poate putin mai mult. Cel cu turquoise are cam 1.5, tot diametrul, nu circumferinta;
      -programul se numește ”jbead” si e gratis;
      -mărgeluțe găsești pe net, diferite dimensiuni și culori. Atenție la gramaj! Unele au prețul afișat pentru 5 sau 10g. Într-un loc am văzut prețul afișat la gram, ceea ce mi se pare tare aiurea.
      -nu sunt cilindrice, nici perfect sferice, cred ca mai degraba toroidale;
      -despre cum se fac aceste coliere găsești foarte, foarte multe tutoriale pe Youtube sau pe Pinterest;
      -eu am înșirat toate mărgelele de la bun început;
      -ața e bumbac mercerizat iar croșeta... e cea mai mică pe care o am, scrie 3 pe ea, dar nu e nici într-un caz treiul ăla pe care-l găsești la croșetele vândute la set. Asta are alt sistem de numerotare, am cumpărat-o mai de mult din Eforie.
      Nici mie nu-mi plac modelele care imită șerpi sau alte reptile.
      Alte întrebări? :))
      Numai bine!

      Delete
  5. Multumesc frumos pentru răspunsuri. Îmi plac foarte mult lucruşoarele făcute cu mâna şi tu ai mână bună la toate - se vede de la o poştă. Cu croşetatul cu mărgele m-am documentat şi eu de ceva timp dar numai pentru uzul celor din familie m-aş încumeta la o adică. Nu am în gând să fac pentru a vinde. De progrămelul jbead am aflat şi eu de pe net şi te-am întrebat pentru că mă gândeam că poate există şi un altul şi nu-l ştiu eu. Şi de răspunsul privind înşirarea tuturor mărgelelor de la bun început mi-era mie cel mai frică pentru că e foarte greu spre imposibil să am timp să le pun pe toate o singură dată iar dacă aş întrerupe mi-e foarte foarte frică să nu greşesc. Dacă e chiar şi o singură mărgică greşit pusă, se duce tot modelul! Croşeta mea cea mai mică are nr. 0,6 inscripţionat şi mai scrie "Imra" pe mânerul ei de plastic. Eu am pus puţină ojă pe capătul de aţă ca să ţină loc de ac pentru a putea înşira mai uşor mărgeluţele. Nu am cumpărat de pe net până acum ci numai din magazine clasice dar probabil va veni momentul în care o să pot pune o comandă. Deocamdată nu lucrez prea mult pe din astea deşi mi-ar plăcea mie dar parcă nu sunt destule ore într-o zi ca să fac tot ce aş vrea şi ar fi nevoie. Mia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cu drag, Mia!
      Am citit undeva că nu e musai să le înșiri toate odată și că poți adăuga ulterior, dar dacă urmărești un anume pattern cred, totuși, că trebuie puse toate din prima. La colierul din pozele astea am 2 greșeli pe care nu le-am putut corecta(sau nu am știut), așa că ăsta rămâne în familie. Au mai fost câteva mărgeluțe în plus, pe acelea le-am spart cu patentul și am scăpat de ele. :) Și chiar acum când îți scriu mi-a venit o idee despre cum pot corecta dacă am o mărgeluță de culoare greșită, poate explic altă dată dacă o fi cineva interesat.
      Eu nu am magazine de unde să cumpăr mărgele toho sau alte lucruri de care am nevoie, așa că 99% din materiale mi le comnand de pe internet. La ultima comandă am vrut să adaug și niște ace pentru mărgele în coș dar am uitat. Ideea cu oja e foarte bună. O să încerc și eu. Probabil tu locuiești într-un oraș mare.
      Așa e, timpul nu e niciodată suficient.
      Numai bine și spor în toate! :)

      Delete