Psalmul 118:24

Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne veselim în ea!
Psalmul 118:24

Tuesday 10 November 2015

Unșpe jumate

Repetați cuvântul "unșpe" de vreo 20 de ori, să vedeți ce ciudat începe să sune.
Iarăși e unșpe jumate. Parcă e același de aseară. Parcă ziua de astăzi nici n-a fost, deși știu sigur că a fost, pentru că am terminat rochița aia de care pomeneam într-o postare trecută.
Mă tot gândeam care-i problema în a fi singur. Păi, una dintre probleme ar fi că nu ai altă persoană asupra căreia să-ți îndrepți atenția, decât propria persoană, și dacă nu ești prieten cu tine, dacă de-a lungul vieții nu ai învățaț să-ți fii propriul prieten, n-o să-ți prea placă compania ta. S-ar putea să te plictisești cu tine însuți, deși, drept să spun, am avut destule zile în care m-am distrat de una singură și chiar mă întrebam dacă e ok. :))
Problema mai e și alta. Știi că ești părinte, că ești soț/soție, dar când ești singur, doar tu cu tine, cine ești? Ta-dam!!
O prietenă ne spunea astăzi, mie și unei cunoștințe, că gândim prea mult, de-aia avem atâtea probleme. Și sunt convinsă că are dreptate. Cugetăm prea mult la lucruri care nu au așa mare importanță, în loc să trăim pur și simplu, să luăm lucrurile așa cum sunt, să ne bucurăm de ce avem și să trecem cu vederea peste ce ne lipsește.  Ar trebui să fim mai practici.

Ghiocel și Suzana se poartă ciudat în noaptea asta. Sunt neliniștiți și se tot zburlesc. De obicei Ghiocel e cel cu probleme, îl bănuiesc că ar fi astmatic. Alergic la lumânări e sigur.

Ia uitați ce am eu:


Vântul suflă cu putere în continuare. Dacă închizi ochii, îți poți imagina că ninge și viscolește.
Nu mi-e somn absolut deloc, și nici n-am de gând să mă chinui încercând să adorm, așa că o să mă uit la un film. Sigur dupa 20 de minute adorm, oricare ar fi el. :D

Vă pup!

6 comments :

  1. Ei, te-ai plictisit,atata tot.
    Prietena are dreptate,numai ca fiind singur,e normal sa gandesti prea mult,a goli mintea de ganduri e treaba de initiat.
    Dar eu zic sa te bucuri si de aceste clipe,ca daca maine poimaine apare cosuletul la usa sa fii pregatita :)).
    Sa vezi tu atmosfera de sanatoriu aici la Mos Craciun.Cu adevarat,ce-i mult nu-i si bun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prietena mea e o bătăioasă, aș vrea să fiu și eu așa.
      Da, sunt sigură că "mi s-a dat" perioada asta de "libertate" ca sa fac ceva bun pentru mine, sa descopar ceva, sa schimb ceva, si in loc sa profit de ocazie, si sa consider perioada asta o oportunitate, io stau si mă smiorcăi pe blog.
      Păi treabă-i asta, măi Mikaela?
      Apropo, ninge la tine? Sau încă nu.

      Delete
  2. Nu ninge,ploua continuu :)).
    Nu o sa crezi,dar aici nu e zapada ca la noi,caderile de zapada sunt cam palide pentru ce inseamna nordul pentru noi.Dar frig este.Si intuneric,care tot sporeste.
    Asa ca,draga mea,fii pe pace,bucura-te de lumina (atat de importanta si atat de trecuta cu vederea,cat timp exista)!
    Cand o sa ninga o sa-ti trimit poze.

    ReplyDelete
  3. Da, chiar ma bucur de lumina. Cu greu suport zilele mohorate, intunecoase. Poate sa fie frig, dar sa fie soare, chiar daca-i cu dinti. :D
    Pozele cu aurora boreala sunt facute de tine? Adica sunt de acolo? Sunt frumoase!
    La ploaie chiar nu ma asteptam. Te pup!

    ReplyDelete
  4. Da,Ella.Pozele chiar sunt ale mele,am mai fost intrebata ,am fost martor ocular.Pai asa ,in imagini ,videoclipuri ,cunosteam de multa vreme fenomenul.Dar nu era suficient si am zis ca trebuie sa fiu acolo,face to face ,daca tot am ajuns pe aceste meleaguri.Activitate geomagnetica este,dar trebuie sa fie si senin,daca cerul e acoperit de nori,nu se poate vedea.Am avut noroc.Dar e loc si de mai bine .Exista o aplicatie prin care urmarim activitatea solara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow!! Iti dai seama câți ar vrea să vadă ce ai văzut tu, cu ochișorii tăi? Eu una, da. E o minunăție!

      Delete