Psalmul 118:24

Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne veselim în ea!
Psalmul 118:24

Monday 5 September 2016

Ridurile noastre toate, se vor netezi vreodată? (a se cânta)

        Am observat eu, de câțiva ani încoace, că îmi dau târcoale ridurile, dar nu prea le-am băgat în seamă. Mă gândeam eu că la cei 20 de ani ai mei (pe un picior) ar trebui să încep să fiu mai atentă și să mai pun ceva pe fața asta, altceva în afară de lapte demachiant și câte o mască de două ori pe an, dar...
Mi-am cumpărat și cremă antirid, chiar vreo 2 cutiuțe în 3ani, dar nici pe alea nu le-am folosit cu regularitate. Toate astea până în ziua în care m-am speriat! Nu le-am văzut în oglindă, le-am zărit în ecranul de la laptop. Am zis că nu văd bine! Când m-am uitat într-o oglindă, de aproape, chiar am rămas mută... Mută, mută, mută.
N-am avut niciodată probleme cu îmbătrânirea. Dimpotrivă, niciodată nu mi-am arătat vârsta, și asta fără intenție sau fără a depune nici cel mai mic efort. E genetic. Acum stau și mă întreb: unde o fi gena aia (ca să nu-i zic geană) care mă făcea să arăt tânără? O fi murit?!
Stau acum și mă gândesc, dacă aș fi doldora de bani, aș fugi repede să scap de riduri, așa cum fac tantiile alea de la tv, pe care le-am judecat de atâtea ori? Hmm...
So, după ce am constatat că am probleme, am vrut să iau măsuri. Mi-am cumpărat o cremă antirid de la o firmă despre care aveam părere bună și am început să o folosesc cu sârguință. Nada! Nothing! Nichts! Nici umbră de îmbunătățire. Am tot căutat, am tot citit, și așa am ajuns să îmi cumpăr ingrediente și să îmi prepar singură produse cosmetice, ca să știu ce bag în ele și să știu ce pun pe față.
Folosesc doar ingrediente bio și chiar se vede o îmbunătățire. Totuși, am observat că atunci când mi-e rău de la fiere, pot să mă dau cu orice, că am pielea sub ochi nu ridată, ci pur și simplu creață! Hârtie creponată, nu alta!


Iată și mica mea colecție! :D

 

 În poza de mai jos sunt un demachiant și o cremă antiage.
Demachiantul e bifazic și conține apă de "Rozmarin" și ulei de "Luminița serii". Crema conține 10 ingrediente printre care: ulei de argan, ulei de camelia, extract de acmella, apă de lavandă, ulei de coacăze negre, ulei de ciste ladanifère și de morcov sălbatic.


Rețetele nu sunt creația mea, mă inspir de pe site-uri de specialitate. Nu au mirosul celor din comerț, atât de frumos, dar cui îi pasă?
Ieri mi-am făcut mască cu argilă, apă de trandafiri și câteva picături de ulei de "Luminita serii". Un vis, nu alta!
Cred că mi-am descoperit o nouă pasiune. N-am de gând să fac o obsesie legată de riduri, creme și-alte de-astea, dar recunosc, mă simt bine când fac ceva și pentru mine.
În altă ordine de idei... Treaba asta cu bătrânețea chiar e reală, nu? Chiar există, nu e basm. Chiar vine, tiptil-tiptil. Să trăim atunci! Să trăim cu tot sufletul și să ne bucurăm! Să încercăm, măcar.

Voi ce folosiți împotriva ridurilor? În special pentru zona din jurul ochilor.
Dacă vreți să împărtășiți, eu sunt nerăbdătoare să aflu lucruri noi.
Vă pup!
ella

10 comments :

  1. Paaaaiii... eu folosesc lapte Doina de la Farmec. De cand ma stiu. Prin 2010, cand abia ce schimbasem prefixul, dar si din cauza unei mari probleme, m-am ridat brusc si foarte tare. Am intrat in panica si am inceput sa ma dau cu toate cremele vestite impotriva ridurilor, cu toate ca ochii mei le suportau foarte greu, curgeau tot timpul si ma usturau. Rezultatul? Zero barat.
    Cand am vazut eu asa, am revenit la laptele meu Doina cu care ma dau de pe la 20 de ani si ce sa vezi? Au inceput sa se estompeze. Usor, usor, am scapat de ele si am ramas doar cu o vaga urma deimbatranire, fireasca as zice eu si cu care incerc sa ma obisnuiesc. Acum cel mai tare ma deranjeaza ca pielea de pe fata pare sa se adune toata sub barbie si peste ochi :)
    Dar sa stii ca tare sunt interesata de ce faci tu acolo si de ingrediente (surse, costuri, retete ...). Chiar am pe youtube o doamna pe care o urmaresc cu drag si care prezinta tot felul de creme de facut in casa, dar eu inca nu m-am apucat de asta, din comoditate.
    Esti grozava!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingredientele le cumpar online, de la Elemental. Au tot felul de ingrediente, au preturi bune, au si retete si sunt amabili.
      Ca sa pot face crema din poza (reteta tot de pe site-ul lor), am cheltuit cam 100 lei, dar din ingredientele alea o sa pot face mai multe portii de cremă, plus că uleiurile alea au multiple întrebuințări, și le mai poți folosi și individual. Crema are o textură super. Nu e grasă, nu lasă fața uleioasă, se absoarbe foarte repede în piele, și chiar funcționează. Am fața mai luminoasă de când o folosesc. Mi-ar plăcea dacă ar avea un miros floral, dar nu are. Aș putea să cumpăr parfumant natural, tot de la ei, să o parfumez, dar n-am vrut să modific rețeta.
      Să le vizitezi site-ul. Cred că o să îți placă.
      Te pup și senchiu! Grozavă ești și tu. ❤❤❤

      P.S. Când vine frigul, o să pot să îți trimit o mostră de cremă. Mi-ar face plăcere!

      Delete
  2. Ieri am vazut ca ai revenit,dar nu am putut comenta ,o sa ma uit eu si acolo.Dar,tin sa spun ca imi pare bine ca in sfarsit mai "zici" ceva:).
    Ei,si revenind aici,"aceasta chestiune nu-i chiar atat de simpla pe cat s-ar parea".Am observat si eu ca procesul isi urmeaza cursul firesc,oricat de buna ar fi gena.De aceea ar trebui sa acordam atentie mai multa demachierii,mai din tinerete(din prima tinerete:) ).Restul se cunoaste-alimentatie corecta,odihna,fara tutun (ca fara cofeina e deja habotnicie) .Si desigur a nu exagera nici cu tratamentele cosmetice.
    Eu folosesc uleiuri,unturi,ape florale de la Elemental Oradea. Sunt bune,insa nu orice oricui.Mie uleiul de luminita serii nu mi-a facut bine,nici uleiul de nuca de cocos(aplicat pe ten,pe corp e ok),la fel cel de avocado.Pentru ten il folosesc pe cel de migdale,sau de jojoba,ori strugure.
    Ce nu am putut aplica pe fata am folosit pe corp,in masti,ori in sapun si sampon,in nici un caz nu am aruncat.
    Spor la mesterit (as mesteri si eu serumuri ,creme ,pudre bronzante ,farduri si rujuri,dar asta cand vom fi acasa)!Astept noutati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deci tot cu Elemental și tu. Și eu!
      Mie "Luminița" îmi priește și la fel și cocosul. Uneori, seara, după demachiere, mă dau doar cu ulei de cocos în loc de cremă. Îmi mai dau cu ulei de cocos pe păr, doar pe vârfuri. Nu e bine să îl folosești dacă urmează să te expui la soare, dar nu cred că e cazul la Polul Nord. :))
      De fumat, nu mai fumez de mulți ani, de pe vremea când n-aveam niciun rid. De "beut" nu beau. De cafea nu mă las! Cred că ar trebui să râd/zâmbesc mai mult, măcar atunci o să știu că-s riduri vesele. ☺
      Uite, eu ăsta vreau să-l prepar curând: http://www.elemental.eu/ro/blog/14742_ser-cu-vitamine-a-c-e.html
      Te pup!

      Delete
  3. :))De cafea nu ma pot lasa,numai daca (Fereasca !) vin vremuri de restriste ,ori ar fi absolut necesar,imi este mult prea draga:)).Daca s-ar putea sa am in casa niste arbori de cafea nu m-ar deranja.La mine cafeaua e precum ceaiul la japonezi,adevarat ritual,iubesc decoratiunile cu cafea,tablouasele,cescutele,masinutele de facut cafea(am si eu una albastra plus o nebunie de aparat pentru spuma de lapte) .Si nu am mentionat dulciurile( nici la ele nu sunt dispusa sa renunt,si imi pot gasi scuze- pregatesc totul in casa,si ma cam zgarcesc la cantitatea de zahar,ocolesc blaturile untoase ,cremele grele,fondantul si alte minunatii,deseori pregatesc dulcegarii fara gluten ,mai slabe caloric ).
    Ma bucur ca dai semne de viata,o sa ma uit pe reteta de mai sus.

    Si aici un blog bun,zic eu: http://pasagera.ro/uleiuri-de-baza-uz-cosmetic.html
    Astept vesti .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Interesant blogul, sa stii! Multumesc! :)

      Delete
  4. Nu stiu sa-mi fac crema in casa, din pacate ...
    Deci eu imi cumpar din comert, dar le caut pe cele care nu au aluminiu sau parabeni.
    Nu folosesc niciodata demachiant pentru fata pentru ca nu ma pot impaca cu ideea ca mi se pare ca asa indes mai mult impuritatile in pori. De aceea imi place sa folosesc seara si dimineata un gel de curatare a fetei dupa care aplic tonifiant (dimineata) si crema hidratanta.
    E si usor sa procedez asa pentru ca nu ma machiez deloc, deci nu am ce da jos de pe fata, ci doar trebuie sa curat tenul.

    Pentru fata ma impac tare bine cu gama Elmiplant cu extract din samburi de caise de cativa ani buni: gel de curatare + tonifiant + crema hidratanta de zi pentru ten normal/mixt
    Pentru ochi acum folosesc o crema cu ulei din flori de mac de la Gerovital Plant care e pentru conturul ochilor si are efect de fermitate. Sunt la al treilea tub, mie mi se potriveste.

    Am citit ca uleiul de cocos e bun pentru demachierea ochilor si pentru ridurile de la ochi. N-am incercat inca (il folosesc pentru par si unghii, dar nu des pentru ca mi se face putin rau de la mirosul de cocos).
    Cafeaua deshidrateaza tenul, sa bei mai multa apa ca sa inlocuiesti ceea ce pierzi.
    Norocul meu e ca nu-mi place cafeaua, dar in schimb imi plac prea mult dulciurile (care si ele afecteaza pielea, o rideaza), deci am si eu lupta mea :)

    Cred ca in afara de ce punem pe fata conteaza si sa mancam diverse fructe si legume crude, sa bem destula apa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nici eu nu ma machiez, decat foarte rar.
      Imi place cafeaua mult de tot dar nu beau multa. Am, insa, o problema cu lichidele. Nu beau tot timpul suficient. Am perioade cand beau mai multe lichide, cum a fost, de exemplu, vara asta in care am baut limonada cat n-am baut niciodata, si s-a vazut diferenta. Acum ca vine frigul, o s-o dau pe ceai. :)
      Chestiile pe care le-am preparat acum sunt chiar bune. Tonerul si serul sunt nemaipomenite, n-am crezut ca o sa vad rezultate asa de repede. Retetele le iau de pe un site care comercializeaza si ingredientele. elemental.eu se numeste.
      Am de gand sa ma apuc sa fac si sapun. :))

      Delete
  5. :) eu imi faceam masti doar la tara in adolescenta:) (argila cu papadie, tonic din apa de la vita de vie, castraveti, miere+ulei+faina porumb pentru curatare. Intre timp folosesc creme din comert, de care am fost multumita o perioada, acum nu-mi mai gasesc una care sa ma multumeasca cu adevarat, asta pe care o folosesc acum nu are niciun miros:) (mie produsele fara mirosuri mi se pare adevarate:)), am sa ma uit si eu pe site-ul recomandat de tine, poate incerc sa-mi fac o crema, rau n-are ce sa-mi faca:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Să știi că mie mi se pare că funcționează mult mai bine cremele preparate de mine decât cele cumpărate, așa că te îndemn să încerci. Bine, trebuie să accept și faptul că îmbătrânesc. Ohoho, și încă câte mă mai așteaptă, am auzit eu la reclame: după 40, care deși e noul 20, scade nivelul de estrogen și începe să se subțieze firul de păr sau chiar să chelești, ca să nu mai zic de piele, oase, articulații și restul... :))))

      Delete